Παραδοσιακές συνταγές

Παράδοση και Γεύση



paradosikgeush@gmail.com

Γεμιστά καλαμαράκια

2014-04-02 13:03

Συστατικά για τη σάλτσα

1 κιλό καλαμαράκια

½ κιλό ρύζι καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι

Μαϊντανός

1 φλυτζάνι λάδι

Πιπέρι , αλάτι

1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας

3 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε τα πλοκάμια.
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το  μαϊντανό και τα πλοκάμια.
  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το λάδι και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο πιπέρι και αλάτι , σάλτσα ντομάτας και τρία ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για τη γέμιση

½ κιλό ρύζι καρολίνα

1 μεγάλο κρεμμύδι

Μαϊντανός

1 φλυτζάνι λάδι

Πιπέρι, αλάτι

1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας

5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Σ’ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, κρεμμύδι και μαϊντανό, τα σωτάρουμε.
  1. Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα το αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά σε πλύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά για 2 λεπτά.
  1. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια και προσεκτικά τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Όταν έχουμε γεμίσει τα καλαμάρια τα προσθέτουμε στη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει έτσι ώστε τα καλαμάρια να έχουν καλυφθεί από τη σάλτσα. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Μετά σερβίρουμε το φαγητό.