Υλικά:
½ κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμύδι
15-20 φύλλα δυόσμου χλωρού
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Το βράδυ βάζουμε μισό κιλό ρεβύθια σε μια κατσαρόλα με γλυκό νερό για να φουσκώσουν. Το πρωί τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα λιώνουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ. Τρίβουμε στον τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι, μια μικρή ντομάτα, δύο σκελίδες σκόρδο και ψιλοκόβουμε ένα φρέσκο κρεμμύδι και 15-20 φύλλα δυόσμου κατά προτίμηση χλωρού. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και 4 με 5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι ώστε να πλάθονται και να μη διαλύονται και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και μόλις κάψει, πλάθουμε έναν- έναν ρεβυθκεφτέ και το ρίχνουμε μέσα. Μόλις ροδίσει η μια πλευρά γυρνάμε και την άλλη. Όταν είναι έτοιμοι τους αφήνουμε να στραγγίσουν για δύο λεπτά πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρουμε.