Υλικά:
1 κιλό ρεβύθια
1 κιλό κρεμμύδια
1 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με αρκετό νερό και μια κουταλιά αλάτι. Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι το επόμενο απόγευμα που τα στραγγίζουμε και τ’ ανακατεύουμε με το λάδι, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μετά τα βάζουμε σ’ένα πήλινο σκεύος και τα καλύπτουμε με τα κομμένα σε λεπτές φέτες κρεμμύδια. Βάζουμε και λίγο δεντρολίβανο. Τα πηγαίνουμε στο φούρνο της γειτονιάς μας και ο φούρνος τα ψήνει όλο το βράδυ