Υλικά:
2 κιλά αλεύρι
1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα χιώτικη
80 γρ. μαγιά νωπή
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε ένα χυλό με τα παραπάνω υλικά. Το σκεπάζετε με πετσέτα για 1 ώρα, για να φουσκώσει. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι. Αφού βράσει καλά με μια κουτάλα( η οποία έχει τρύπα στη μέση και είναι ειδική για τηγανίτες), τηγανίζω το μείγμα μου. Αφήνω για λίγο την τηγανίτα από τη μια μεριά να τηγανιστεί και μετά με ένα πιρούνι τη γυρίζω από την άλλη πλευρά. Τις βάζω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει το λάδι. Τέλος τις πασπαλίζω με μέλι, κανέλλα και αμύγδαλο καβουρντισμένο.