Παραδοσιακές συνταγές

Παράδοση και Γεύση



paradosikgeush@gmail.com

Χταποδοκεφτέδες

2014-03-26 13:11

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

3 αυγά

2 κρεμμύδια ξερά

½  ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο

Ρίγανη τριμμένη ή αλεύρι όσο χρειαστεί

Αλάτι, πιπέρι

Σπορέλαιο ή σογιέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία: 20-25’

Τηγάνισμα: 15-20’

Εκτέλεση:

Πλένετε και καθαρίζετε καλά το χταπόδι και το βράζετε για λίγο σε μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να λιώσει. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε βαθύ μπόλ το ψιλοκομμένο χταπόδι και προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά ζυμώνοντας με τα χέρια. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και εξακολουθείτε να ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να πλάθεται σαν κεφτεδάκια. Κατόπιν, λαδώνετε λίγο τα χέρια σας και πλάθετε μπαλίτσες σαν κεφτεδάκια. Τηγανίζετε τους χταποδοκεφτέδες σε φριτέζα ή σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι. Τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν, πριν τους σερβίρετε.